Servering

På Fjetre Gård har vi et tilpasset og godkjent kjøkken i hovedhuset. Her blir det lagt vekt på lokal mat og mat med lokal opprinnelse. Vi bruker det som er tilgjengelig for årstiden og skreddersyr etter gjestenes ønsker så langt det lar seg gjøre.

 

På kjøkkenet er det vertinnen, Astrid Marie som lager maten. Hun er utdannet kokk og har Mesterbrev i kokkefaget. Servering foregår i kårhuset eller i hovedhusets stuer med atmosfære og mange historier i veggene. Vi kan ta inntil 12 personer til bespisning i kårhuset, og inntil 25 personer i hovedhuset.

I tillegg har vi pub på stabburet vårt, Put`n In Bar! Her er det åpent på forespørsel i sommerhalvåret, i tillegg til utendørs arrangementer og åpent hver fredag i juni og august.

Det vil være muligheter for grupper å bestille matservering (15-30 pers)

Første åpningskveld vil være første fredag juni kl 19.00. Følg med på ”bukken” i vegen som blir satt ut! Vi vil også annonsere på Facebook om våre arrangementer. Følg med!!

 

Ønsker du å holde ditt arrangement her, ta kontakt med oss for å høre hvordan vi kan legge tilrette for deg.

Her vil du kunne få en god opplevelse gjennom hele ditt besøk. Autentisk, hjemmelaget, rolig og uformell atmosfære.

AKEVITT

Vi på Fjetre gård ble høsten 2014 tildelt en autorisasjon fra Norske Akevitters Venner og ble dermed et av 4 autoriserte serveringssteder for Norsk fatmodnet akevitt i Hedmark. Det er i alt 37 autoriserte serveringssteder spredt rundt i landet.

Vi vil kunne gjengi det vi oppga i søknadsteksten for at vår virksomhet ble en del av Norske spisesteder som fremmer norsk mat og drikkekultur.

Våre visjoner

Vi anser vårt tilbud som variert og ekte. Vi har tradisjoner vi gjerne vil holde på samtidig som vi vil utvikle oss og følge med i tiden. Vi har en visjon om å fortsette vårt arbeid med kulturformidling derav mat, drikke og opplevelse er i fokus.

Vi har startet et tettere samarbeid med Atlungstad Brenneri, som er vår nærmeste nabo. Her kan vi, sammen med brenneriet tilby omvisning i det kommende brenneri museet kombinert med bespisning og akevittsmaking på brenneriet eller på gården. Vi tilbyr overnatting og møtefasiliteter i tillegg til servering.

Vi ser fordelen ved å samarbeide med flere for å øke kunnskapen og spre interessen for de gyldne dråper. Vi mener også at vervingen av nye medlemmer til Norske Akevitters Venner vil være styrket når tilbudet utvides til å gjelde en autorisasjon.

Kulturminner

På eiendommen Fjetre er det fortsatt bevart et vanninntak som ble bygget i forbindelse med etableringen av Atlungstad Brenneri i 1856. Det er sogar fortsatt en heftelse på gården der den ligger langs Fjetrebekken i syd/vestre hjørne. Denne er en del av millenium stedet Atlungstad Brenneri som ble valgt i år 2000 i Stange kommune.

Det hører også med i historien at tippoldefaren Sven Fjetre (1823 -1879) til nåværende eier av Fjetre var en av stifterne av Atlungstad Spritfabrik a/s. Han var gift med søsteren til foregangsmannen Mikkel Tokstad (1830 – 1908), initiativtakeren til Atlungstad Brenneri og bl.a. Hamar Slakteri (senere Hed-Opp, nå samvirkeorganisasjonen Nortura).

”Det har vært og er knyttet bånd til historie om akevitt her på Fjetre. Vi ser fram til å starte på fortsettelsen, av formidlingen av historie og kunnskap om akevitten til gjester her ved virksomheten.”

Les mer om Atlungstad Brenneri www.atlungstadbrenneri.no og Norske akevitters venner: www.norsk-akevitt.org

OM OSS

Vi vil få ønske dere velkommen til gards!

Her vil du kunne få en god opplevelse gjennom hele ditt besøk. Autentisk, hjemmelaget, rolig og uformell atmosfære.

KONTAKT OSS

Fjetre Gård
Sandvikavegen 185
2312 Ottestad

Tlf: +47 404 79 319

E-post: post@fjetre.no

[custom-facebook-feed]